Kiwi bij het ontbijt is niet alleen lekker
Kiwi is een van de meest vindingrijke fruitsoorten, ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine E, vitamine B6, foliumzuur, kalium en vezels.
De kiwivezels zijn water oplosbaar en zwellen enorm op wanneer ze water opnemen. Volgens wetenschappers dankt kiwi zijn laxerend effect aan zijn inwerking op de textuur van de stoelgang. Eten van kiwi's verhoogt de frequentie en het volume van de ontlasting.
Studies hebben aangetoond dat kiwi's niet alleen een laxerende werking hebben maar ook het onaangename, opgeblazen gevoel kunnen verminderen. Dat is zo omdat ze actinidine bevatten, dit is een uniek, natuurlijk spijsverteringsenzym dat de vertering van eiwitten (bv. In vlees- en zuivelproducten) kan bevorderen.
Kiwi’s zijn echter niet aan te bevelen voor mensen met maag- en darmproblemen, zoals prikkelbare darmsyndroom en bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.
Kiwi’s kunnen bijdragen aan de algemene gezondheid:
Met hun hoge kaliumgehalte ondersteunen kiwi’s de gezondheid van het hart en helpt het om de bloeddruk gezond te houden.
De antioxidanten beschermen de lichaamscellen tegen oxidatieve stress en de serotonine in kiwi’s dragen bij aan de duur en kwaliteit van je slaap. Serotonine is de voorloper van melatonine, het zogenaamde slaaphormoon..
Kiwi’s ondersteunen de gezondheid van de ogen door de verschillende stoffen die ze bevatten.
Kiwi’s dragen bij aan een jeugdige uitstraling van de huid.
Door de aanwezigheid van foliumzuur en vitamine B6 dragen kiwi’s bij aan de gezondheid van het ongeboren kind.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Tja, enige censuur is helaas noodzakelijk om schelden, discriminatie en allerlei ongewenste reacties te voorkomen. Om die reden wordt de inhoud van een reactie eerst gelezen en pas na goedkeuring door de moderator geplaatst..